GRAFISCHE WEETJES

HISTORIE

HISTORIE

het grafisch ontwerp vak

Het ontwerpen van drukwerk, zoals boeken, huisstijlen en affiches is eigenlijk het overbrengen van informatie. Grafische ontwerpers bepalen de uitstraling van een product. Deze uitstraling gaat jouw product uiteindelijk goed  in de markt zetten.

IMAGO

IMAGO

BEPAAL HET JUISTE IMAGO

Jouw imago wordt bepaalt door jouw unieke huisstijl. Wat wil jij als bedrijf naar buiten brengen? Hoe wil je overkomen bij jouw klanten en hoe wil je je daarin onderscheiden.
Jouw huisstijl en imago zorgt voor deze herkenbaarheid.

STARTEN

STARTEN

Starten met jouw bedrijf

Je bent starter dus wil er niet te veel geld aan uitgeven maar je wilt wel een professionele start gaan maken. Start dan met een ontwerp waar je echt voor staat. De grootste onderneming is ook ooit klein begonnen. Van de investering heb je tot in lengte van dagen plezier. 

KEUZE

KEUZE

HET MAKEN VAN EEN KEUZE

Start met een huisstijl en responsive website, je digitale visitekaartje. Daarna kun je het geheel uitbreiden met banners, flyers en een nieuwsbrief of bijvoorbeeld een magazine. Vergeet niet ook aandacht te schenken aan sociale media. 

OORSPRONG

OORSPRONG

OORSPRONG VAN GRAPHIC DESIGN

De term is bedacht door William Addison Dwiggins in 1922. Hij wilde een verzamelnaam voor al zijn geprinte communicatie. Hij ontwierp onder andere een eigen lettertype, kalligrafeerde uitgaven en ontwierp verschillende boeken.

PRIMITIEF

PRIMITIEF

de eerste logo ontwerpers

De Egyptenaren schilderden al ver voor de geboorte van Christus primitieve grotschilderingen, een basis voor de grafische kunst. De Egyptenaren vertelden via hiërogliefen hun verhalen. Deze tekeningen hadden dan ook een specifieke betekenis. 

WEBSITE

WEBSITE

de eerste echte website

De allereerste webbrowser werd in 1990 geschreven door de Brit Tim Berners-Lee. De man was eigenlijk een software engineer. De webbrowser, die ook diende als een editor, noemde hij WorldWideWeb (www).

INTERNET

INTERNET

ontstaan van het internet

Robert Cailliau is samen met Berners-Lee de bedenker van het World Wide Web. Berners-Lee zag dat de wetenschappers moeite hadden om hun informatie op een gebruiksvriendelijke manier uit te wisselen.